Bandenspanningssensoren

Over schokbrekers, verlagen, banden & velgen, enz...

Moderator: Moderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
JeroenS
Full member
Full member
Berichten: 392
Lid geworden op: do apr 29, 2004 21:55
CCNL lidnummer: 0
Auto: Prius IV
Locatie: Ter Apel

Bandenspanningssensoren

Bericht door JeroenS » wo apr 11, 2018 12:27

Ik heb onlangs mijn winterwielen gewisseld voor de originele zomerwielen. Vervolgens bleef op het dashboard een lampje branden
wat normaliter gaat branden als de bandenspanning te laag is. Gisteren bij de dealer de sensoren in laten lezen, want blijkbaar
is een Prius niet in staat om 2 sets sensoren te onthouden.

Opgelost dacht ik. Echter toen ik vanochtend de straat uit reed, brandde het lampje al weer en ging ook niet uit. Op het werk
de bandenspanning gecontroleerd en deze was voor alle 4 banden gelijk. Ook herstart van de auto bracht geen soelaas.

Ik heb de dealer gebeld en kreeg o.a. de vraag of de winterwielen met sensoren in de buurt van de auto liggen. Dat is niet zo, aangezien
deze in de schuur liggen en mijn auto meestal voor de garage staat. Afstand circa 15 meter. Anders kan het zijn dat de bandenspanning eerst
om laag moet en na het inleren weer omhoog brengen.

Er zit niets anders op dan weer bij de dealer langs te rijden.

Ik zit er wel over te denken om bij de volgende wissel de sensoren niet meer in te laten leren. Neem aan dat dit wettelijk gezien niet
tot problemen leid?
2012 Prius 1.8 Full Hybrid Dynamic Business verkocht --> NU: 2017 Prius 1.8 Hybrid Executive Automaat 8-)

Gebruikersavatar
Martijn
Moderator
Moderator
Berichten: 6669
Lid geworden op: ma sep 16, 2002 17:06
CCNL lidnummer: 1
Type Corolla: KE70
Auto: Toyota CHR
Locatie: Wassenaar
Contacteer:

Re: Bandenspanningssensoren

Bericht door Martijn » do apr 12, 2018 19:43

Als je Prius geen 2 sets sensoren aankan dan kan je ook kiezen voor een set sensoren die ze kunnen ´klonen´.
Dan krijgen ze dezelfde ID als je oude sensoren en heb je geen last meer van dat lampje.
AfbeeldingHyaku ichi !!

˙˙˙ɐʇoʎoʇ uɐʌ uǝʌoqǝʇsɹǝpuO

Gebruikersavatar
JeroenS
Full member
Full member
Berichten: 392
Lid geworden op: do apr 29, 2004 21:55
CCNL lidnummer: 0
Auto: Prius IV
Locatie: Ter Apel

Re: Bandenspanningssensoren

Bericht door JeroenS » vr apr 13, 2018 08:12

Ik ben woensdagmiddag bij de dealer in Groningen geweest en zij hebben mijn sensoren nogmaals ingelezen en voor als nog lijkt het goed te zijn.

Er zijn inderdaad sensoren, waar het ID van je originele sensoren in geprogrammeerd kunnen worden zie ik. Om echter nu weer in een setje sensoren te investeren..... Ik heb nl. al 2 sets sensoren en die dingen zijn niet bepaald goedkoop.
2012 Prius 1.8 Full Hybrid Dynamic Business verkocht --> NU: 2017 Prius 1.8 Hybrid Executive Automaat 8-)

Gebruikersavatar
Martijn
Moderator
Moderator
Berichten: 6669
Lid geworden op: ma sep 16, 2002 17:06
CCNL lidnummer: 1
Type Corolla: KE70
Auto: Toyota CHR
Locatie: Wassenaar
Contacteer:

Re: Bandenspanningssensoren

Bericht door Martijn » vr apr 13, 2018 19:07

Klopt, setje sensoren is zo 200 euro.
Maar 2017 is toch de nieuwe Prius? Die kunnen toch 8 sensoren aan net als de C-HR?

Mijn dealer moest het ook eerst even uitzoeken of er wel 8 in konden.. en ik kreeg naderhand gelijk (duh.. :lol: )
AfbeeldingHyaku ichi !!

˙˙˙ɐʇoʎoʇ uɐʌ uǝʌoqǝʇsɹǝpuO

Gebruikersavatar
JeroenS
Full member
Full member
Berichten: 392
Lid geworden op: do apr 29, 2004 21:55
CCNL lidnummer: 0
Auto: Prius IV
Locatie: Ter Apel

Re: Bandenspanningssensoren

Bericht door JeroenS » do apr 19, 2018 09:44

Inderdaad betreft het de nieuwe Prius.

Volgens de dealer kan hij geen 8 sensoren aan. Lijkt mij logisch, want anders was het lampje niet gaan branden na het wisselen
van de winterwielen voor zomerwielen.
2012 Prius 1.8 Full Hybrid Dynamic Business verkocht --> NU: 2017 Prius 1.8 Hybrid Executive Automaat 8-)

Gebruikersavatar
Martijn
Moderator
Moderator
Berichten: 6669
Lid geworden op: ma sep 16, 2002 17:06
CCNL lidnummer: 1
Type Corolla: KE70
Auto: Toyota CHR
Locatie: Wassenaar
Contacteer:

Re: Bandenspanningssensoren

Bericht door Martijn » do apr 19, 2018 19:24

Bij mij ging het lampje na de wissel van winter- naar zomervelgen ook weer branden.
Bleek later dat de dealer de 4 sensoren had overschreven ipv als 2e set erin gezet.
AfbeeldingHyaku ichi !!

˙˙˙ɐʇoʎoʇ uɐʌ uǝʌoqǝʇsɹǝpuO

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten