begrenser silvertop

Wat nog de moeite waard was...

Moderator: Moderator

Plaats reactie
gerwinb
Newbie
Newbie
Berichten: 42
Lid geworden op: do sep 20, 2007 18:35
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE111
Locatie: hardenberg

begrenser silvertop

Bericht door gerwinb » zo okt 14, 2007 21:12

ik heb een vraag over mijn corolla, gister reed ik op de autosnelweg, maar nu stopt de auto bij 185 op teller ermee en komt er een begrenser in, kan die er ook af gehaald worden?, heeft dat nog gevolgen ergens voor, en wat moet zon motor dan op top kunnen halen?

alvast bedankt
groeten gerwin

Frankie-turbo
Starting member
Starting member
Berichten: 71
Lid geworden op: ma okt 08, 2007 11:29
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE82

Re: begrenser silvertop

Bericht door Frankie-turbo » zo okt 14, 2007 22:31

heb nog iets voor je liggen

Een HKS speed limit defenser.. die haalt je begrenzer weg

nieuw in de doos want heb em nooit gebruikt

koste nieuw iets van 200 euro

voor 125 mag je hem hebbe..
Wie het poesje niet scheert is het likke niet weerd :P

Frankie-turbo
Starting member
Starting member
Berichten: 71
Lid geworden op: ma okt 08, 2007 11:29
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE82

Re: begrenser silvertop

Bericht door Frankie-turbo » zo okt 14, 2007 22:33

Frankie-turbo schreef:heb nog iets voor je liggen

Een HKS speed limit defenser.. die haalt je begrenzer weg

nieuw in de doos want heb em nooit gebruikt

koste nieuw iets van 200 euro

voor 125 mag je hem hebbe..
zonder die begrenzer moet je je teller er wel uit kunne rijden... gevolge heeft het alleen als je erg lang achter elkaar volgas rijdt.. dat is voor geen 1 motor goed
Wie het poesje niet scheert is het likke niet weerd :P

Gebruikersavatar
Michel H
President member
President member
Berichten: 1976
Lid geworden op: za jan 01, 2005 22:40
CCNL lidnummer: 609
Auto: BMW
Locatie: Brunssum

Re: begrenser silvertop

Bericht door Michel H » zo okt 14, 2007 23:05

teller uit rijden met een ST ? Denk 't niet :)
Afhankelijk van mods/staat zal 't rond de 220/225 wel ophouden.
1998 BMW 323ti Ringtool

Frankie-turbo
Starting member
Starting member
Berichten: 71
Lid geworden op: ma okt 08, 2007 11:29
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE82

Re: begrenser silvertop

Bericht door Frankie-turbo » ma okt 15, 2007 00:23

ach ja beter als 185 :P
Wie het poesje niet scheert is het likke niet weerd :P

Gebruikersavatar
Jerpommeke
Senior member
Senior member
Berichten: 262
Lid geworden op: di nov 01, 2005 21:57
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: E10
Auto: GTSI

Re: begrenser silvertop

Bericht door Jerpommeke » ma okt 15, 2007 09:35

bij de BT is het een questie van een draadje onderbreken en dan ligt de begrenzer er uit hoe hard hij dan kan weet ik niet precies nog nooit de top gerede hij ligt in iedergeval wel boven de 230 op teller.
:silly: CHEAP TUNING LOOPT EEN BEETJE UIT DE HAND :silly:
:crossy: maar het rijd lekker me rolla 20 klappert :duh2:
http://www.corollaclub.nl/fotos/lp/lp.p ... how&id=642

Gebruikersavatar
Kees
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 3452
Lid geworden op: di okt 01, 2002 21:12
CCNL lidnummer: 25
Type Corolla: AE101
Auto: AE11 Levin
Locatie: Oosterhout --> Brabant!!
Contacteer:

Re: begrenser silvertop

Bericht door Kees » ma okt 15, 2007 09:59

Maar een silvertop wordt begrenst in zn toeren als je m onderbreekt op de "BT manier" dacht ik ;)
- AE101 - 2.0 3S-GE BEAMS Redtop powered! + S54 LSD
- EP82 16v GT Turbo
- AE111 Levin BZ-G 6-speed 4AGE 20v *JDM*
- ZZW30 1.8 16v
- JCE10 2JZ-GE sportcross kinderwagen..

http://www.groundspeed.nl

Silvertoppie
President member
President member
Berichten: 1512
Lid geworden op: do feb 26, 2004 22:02
Auto: Subaru
Locatie: vroomshoop
Contacteer:

Re: begrenser silvertop

Bericht door Silvertoppie » ma okt 15, 2007 13:01

Ja klopt, bij een BT is t een kwestie van draadje doorknippen en eventueel een schakelaar tussen zetten, wat ik zo weet.. Bij een Silvertop is dit niet zo eenvoudig..

Met Rene ben ik bezig geweest met een HKS SLD, maar kan niet veel uit de handleiding tewijzer worden hoe je m ertussen moet solderen... Is de begrenzer eraf reken dan maar op 220km/h op de teller ;)
Subaru Impreza WRX STI 2008 tuned by EMS 340pk en 510NM

Gebruikersavatar
Denman
Special member
Special member
Berichten: 792
Lid geworden op: ma apr 17, 2006 14:35
Auto: E12
Locatie: Utrecht

Re: begrenser silvertop

Bericht door Denman » ma okt 15, 2007 15:29

ik zou de begrenser lekker laten zitten.
Corolla E12 Sport anniversary
Toyota Aygo

Frankie-turbo
Starting member
Starting member
Berichten: 71
Lid geworden op: ma okt 08, 2007 11:29
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE82

Re: begrenser silvertop

Bericht door Frankie-turbo » ma okt 15, 2007 15:43

3sgte's worden op safemode gezet als je die kabel doorknipt omdat de ecu geen snelheids signaal meer krijgt, je merkt er niet veel van maar hij verbruikt enorm veel, ik heb zo ook even rondgereden, 1 op 4 was geen uitzondering, toen de kabeltjes weer aan elkaar zaten deed ie weer 1 op 9, hoe dit is bij een silvertop weet ik natuurlijk niet, maar de ecu krijgt iig geen snelheids signaal waardoor je mengsel niet klopt bij doortrekken op hogere snelheid

via hks usa kun je engelse handleiding opvragen, die krijg je dan netjes ge-emaild..
Wie het poesje niet scheert is het likke niet weerd :P

Gebruikersavatar
Gtsi-R
Ambassador member
Ambassador member
Berichten: 4357
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 22:17
CCNL lidnummer: 495
Type Corolla: AE86
Auto: Audi A4
Locatie: Noviomagum
Contacteer:

Re: begrenser silvertop

Bericht door Gtsi-R » ma okt 15, 2007 15:44

Frankie-turbo schreef:3sgte's worden op safemode gezet als je die kabel doorknipt omdat de ecu geen snelheids signaal meer krijgt, je merkt er niet veel van maar hij verbruikt enorm veel, ik heb zo ook even rondgereden, 1 op 4 was geen uitzondering, toen de kabeltjes weer aan elkaar zaten deed ie weer 1 op 9, hoe dit is bij een silvertop weet ik natuurlijk niet, maar de ecu krijgt iig geen snelheids signaal waardoor je mengsel niet klopt bij doortrekken op hogere snelheid

via hks usa kun je engelse handleiding opvragen, die krijg je dan netjes ge-emaild..
en daar dus wel een met een SLD werken?? bij een 3sgte
Gtsi- Я®™

Automotive BMW/ Rolls Royce Test Engineer
"straight lines are for fast cars, turns are for fast drivers"
"Be Greddy, Run Free and take a Goodline"

Frankie-turbo
Starting member
Starting member
Berichten: 71
Lid geworden op: ma okt 08, 2007 11:29
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE82

Re: begrenser silvertop

Bericht door Frankie-turbo » ma okt 15, 2007 16:00

ik heb hem er niet opgehad omdat mijn blok het voortijdig begaf, maar idd, met een 3sgte is het verstandiger met een sld te werken
Wie het poesje niet scheert is het likke niet weerd :P

Silvertoppie
President member
President member
Berichten: 1512
Lid geworden op: do feb 26, 2004 22:02
Auto: Subaru
Locatie: vroomshoop
Contacteer:

Re: begrenser silvertop

Bericht door Silvertoppie » ma okt 15, 2007 21:01

Ik heb de speedsensor een keer bij de Silvertop kapot gehad, en liep ie harder als 190km/h op de teller ( werd niet begrenst op dat moment..) maar na een kwartiertje skik te hebben gehad ( reed met een kennis die me kon vertellen dat we de 200 wel gezien hadden.. ;) ) gaf ie checkengine, en was t feest over omdat ie niet meer aan de 8100rpm kwam... op z'n laatst onder de 7000 zelfs.. Dus bij een Silvertop bouwt ie voor de veiligheid geen toeren meer op.. ;)

Nils, die m'n auto nu heeft, is er ook mee aan t klooien geweest, maar heeft al een paarkeer pech onderweg gehad door dat ie daarmee had geklooit, heeft later alles weer orgineel gemaakt, en geen problemen weer gehad. Nu issie bezig met een SC op de Silvertop te bouwen... zal mij benieuwen.. :D
Subaru Impreza WRX STI 2008 tuned by EMS 340pk en 510NM

gerwinb
Newbie
Newbie
Berichten: 42
Lid geworden op: do sep 20, 2007 18:35
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE111
Locatie: hardenberg

Re: begrenser silvertop

Bericht door gerwinb » ma okt 15, 2007 21:31

ik denk dat ik het toch maar gewoon zo laat zo vaak rij ik niet 185 maar dach als het net als bij eeb bt een kleine ingreep is tja dan is het mischien og wel een keertje te doen, maar toch allemaal bedankt voor de info.

heb vandaag de 17 inch velgen gespoten en ben nu bezig met celica stoelen (bj 2002)aan het inbouwen voorin, en de volgende plan in half leder met alcantra in te laten zetten.

groeten gerwin

steven_N
Full member
Full member
Berichten: 351
Lid geworden op: di jan 23, 2007 22:13
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE92
Auto: AE92

Re: begrenser silvertop

Bericht door steven_N » di okt 16, 2007 20:18

Naast een SLD om dit probleem op te lossen (zoals al gemeld is het doorknippen van de snelheidssensor een optie, maar niet zo'n goede) kun je een RSM (Rev Speed Meter) monteren. Die zijn iets duurder (pakweg 100 euro meer), maar hebben een heleboel leuke extra opties.

Zoals je zegt, alleen echt interessant als je bijv. Zandvoort of de Nordschleife gaat bezoeken.
AE92 / JZA70 / TA40Sc

Silvertoppie
President member
President member
Berichten: 1512
Lid geworden op: do feb 26, 2004 22:02
Auto: Subaru
Locatie: vroomshoop
Contacteer:

Re: begrenser silvertop

Bericht door Silvertoppie » di okt 16, 2007 20:20

De RSM neemt t begrenzer vs toerenprobleem niet weg... ;)
Subaru Impreza WRX STI 2008 tuned by EMS 340pk en 510NM

steven_N
Full member
Full member
Berichten: 351
Lid geworden op: di jan 23, 2007 22:13
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE92
Auto: AE92

Re: begrenser silvertop

Bericht door steven_N » di okt 16, 2007 20:23

De meeste wel, die sturen het snelheidssignaal door naar je ecu, met een max van 179 als je aangeeft dat ze dat moeten doen.
AE92 / JZA70 / TA40Sc

Silvertoppie
President member
President member
Berichten: 1512
Lid geworden op: do feb 26, 2004 22:02
Auto: Subaru
Locatie: vroomshoop
Contacteer:

Re: begrenser silvertop

Bericht door Silvertoppie » wo okt 17, 2007 13:03

Dat doen ze idd, maar stel je de RSM op 220 in gaat ie maar tot 180 omdat de ECU m dan toch begrenst ;) Je moet echt een SLD hebben of een Link ECU oid anders kom je niet van t 'probleem' af ;)

Ik had zelf geen probleem met t feit dattie maar 190 op teller liep, omdat ik al niet vaak op de snelweg zat, en meer 'fun' had in stoplichtsprintjes met een Honda oid :lol:
Subaru Impreza WRX STI 2008 tuned by EMS 340pk en 510NM

Gebruikersavatar
Grrrrrene
Senior member
Senior member
Berichten: 291
Lid geworden op: ma jul 10, 2006 11:05
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: E10
Locatie: Enschede
Contacteer:

Re: begrenser silvertop

Bericht door Grrrrrene » wo okt 17, 2007 13:26

Silvertoppie schreef:Dat doen ze idd, maar stel je de RSM op 220 in gaat ie maar tot 180 omdat de ECU m dan toch begrenst ;) Je moet echt een SLD hebben of een Link ECU oid anders kom je niet van t 'probleem' af ;)

Ik had zelf geen probleem met t feit dattie maar 190 op teller liep, omdat ik al niet vaak op de snelweg zat, en meer 'fun' had in stoplichtsprintjes met een Honda oid :lol:
Ik denk dat Steven bedoelt dat de RSM aan de ECU geen snelheden > 179km/u doorgeeft, als je dat wil. Ondanks dat je dus bijvoorbeeld al 200km/u rijdt, denkt je ECU dat je 179 rijdt en grijpt hij niet in. Tenminste, zo lees ik zijn post :)
Toyota Corolla E10 (12-1993) 4E-FE. R.I.P 15-05-2008.
Mazda 626 GF (09-1998) 1.8 16v LX. Airco, cv, el. ramen, el. spiegels + verwarmd, sportonderstel

Smarty
President member
President member
Berichten: 2493
Lid geworden op: do mei 17, 2007 02:41
CCNL lidnummer: 845
Type Corolla: KE70
Auto: volvo V40T
Contacteer:

Re: begrenser silvertop

Bericht door Smarty » wo okt 17, 2007 14:06

hey jongens past zoon HKS speed limit defenser ook op een normale 1.6 16vvti of heeft dat geen zin mijn corollatje word begrenst bij 6 duizent toeren

groeten smarty

Frankie-turbo
Starting member
Starting member
Berichten: 71
Lid geworden op: ma okt 08, 2007 11:29
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE82

Re: begrenser silvertop

Bericht door Frankie-turbo » wo okt 17, 2007 14:32

nee het verwijderd je snelheidsbegrenzer niet je toerenbegrenzer

overgens zou ik aan je toerenbegrenzer niets doen... het ding is niet voor niets begrensd op dat toerental
Wie het poesje niet scheert is het likke niet weerd :P

steven_N
Full member
Full member
Berichten: 351
Lid geworden op: di jan 23, 2007 22:13
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE92
Auto: AE92

Re: begrenser silvertop

Bericht door steven_N » vr okt 19, 2007 11:55

Grrrrrene schreef:
Silvertoppie schreef:Dat doen ze idd, maar stel je de RSM op 220 in gaat ie maar tot 180 omdat de ECU m dan toch begrenst ;) Je moet echt een SLD hebben of een Link ECU oid anders kom je niet van t 'probleem' af ;)

Ik had zelf geen probleem met t feit dattie maar 190 op teller liep, omdat ik al niet vaak op de snelweg zat, en meer 'fun' had in stoplichtsprintjes met een Honda oid :lol:
Ik denk dat Steven bedoelt dat de RSM aan de ECU geen snelheden > 179km/u doorgeeft, als je dat wil. Ondanks dat je dus bijvoorbeeld al 200km/u rijdt, denkt je ECU dat je 179 rijdt en grijpt hij niet in. Tenminste, zo lees ik zijn post :)
yep :D
AE92 / JZA70 / TA40Sc

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast