Piepende koppeling

Wat nog de moeite waard was...

Moderator: Moderator

Plaats reactie
Freeze
Newbie
Newbie
Berichten: 44
Lid geworden op: wo aug 06, 2003 20:57
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE111
Locatie: Schoten - België
Contacteer:

Piepende koppeling

Bericht door Freeze » do aug 30, 2007 13:48

Telkens ik het koppelingspedaal indruk hoor ik iets piepen. Het lijkt alsof iets gesmeerd moet worden (lijkt op een droge veer). Wie weet wat dit is en hoe ik dit kan oplossen?

Ik hoor ook een piepje bij het inschakelen van de eerste versnelling, heeft dit dezelfde oorzaak?

Gebruikersavatar
Gtsi-R
Ambassador member
Ambassador member
Berichten: 4357
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 22:17
CCNL lidnummer: 495
Type Corolla: AE86
Auto: Audi A4
Locatie: Noviomagum
Contacteer:

Re: Piepende koppeling

Bericht door Gtsi-R » do aug 30, 2007 14:13

koppeling is een droog rubber.. hebben ze geloof ik allemaal wel .. de e10's dan...

in de een een piep ?? geen idee..
Gtsi- Я®™

Automotive BMW/ Rolls Royce Test Engineer
"straight lines are for fast cars, turns are for fast drivers"
"Be Greddy, Run Free and take a Goodline"

Gebruikersavatar
sybren
President member
President member
Berichten: 2061
Lid geworden op: za mar 04, 2006 20:11
Type Corolla: KE70

Re: Piepende koppeling

Bericht door sybren » do aug 30, 2007 18:40

Moet je de veer gewoon een beetje smeren, als het onder je motorkap vandaan komt is het dat armpje.Dan spuit je daar ff wat smeermiddel op.Dan blijft het lang weg. Ik zelf heb ze alle 2 gehad
g6-R -->civic sport---> civic hybrid----) civic 1.8i-vtec type S

Toyotaholic
Special member
Special member
Berichten: 668
Lid geworden op: vr jan 28, 2005 22:54
CCNL lidnummer: 0
Auto: AvensisT27

Re: Piepende koppeling

Bericht door Toyotaholic » do aug 30, 2007 19:53

Precies wat Sybren zegt als 't onder je motorkap vandaan komt dan moet je 't hefboompje inspuiten...zit 'n geribbelde hoes omheen ;)
Uit m'n hoofd gezegd bij de 4A-FE zit ie vanaf de verdeelkap recht naar beneden daar ergens moet je 't zoeken.
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-I Executive business 2009

Gebruikersavatar
rolllaman
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 827
Lid geworden op: zo jan 04, 2004 09:16
CCNL lidnummer: 421
Type Corolla: AE82
Auto: e10 gtsi
Locatie: wadenoijen

Re: Piepende koppeling

Bericht door rolllaman » vr aug 31, 2007 01:02

Toyotaholic schreef:Precies wat Sybren zegt als 't onder je motorkap vandaan komt dan moet je 't hefboompje inspuiten...zit 'n geribbelde hoes omheen ;)
Uit m'n hoofd gezegd bij de 4A-FE zit ie vanaf de verdeelkap recht naar beneden daar ergens moet je 't zoeken.
mee eens das het probleem.ff inspuiten paar keer in trappen en piepen is weer weg
member of the GT Owners Group http://www.ae82forum.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
E11 g6 liftback facelift.

Startkabels????heb ik niet nodig ik rij toyota

Freeze
Newbie
Newbie
Berichten: 44
Lid geworden op: wo aug 06, 2003 20:57
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE111
Locatie: Schoten - België
Contacteer:

Re: Piepende koppeling

Bericht door Freeze » vr aug 31, 2007 09:13

okee, dus rubbertje er even afhalen en inspuiten met een smeermiddeltje? Dat moet snel opgelost zijn, vanavond maar eens proberen dan. Die rubber komt er makkelijk af en terug erop?

Gebruikersavatar
rolllaman
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 827
Lid geworden op: zo jan 04, 2004 09:16
CCNL lidnummer: 421
Type Corolla: AE82
Auto: e10 gtsi
Locatie: wadenoijen

Re: Piepende koppeling

Bericht door rolllaman » vr aug 31, 2007 13:38

Freeze schreef:okee, dus rubbertje er even afhalen en inspuiten met een smeermiddeltje? Dat moet snel opgelost zijn, vanavond maar eens proberen dan. Die rubber komt er makkelijk af en terug erop?
eraf gaat makkelijk maar erop is ff stoeien maar wel te doen.
member of the GT Owners Group http://www.ae82forum.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
E11 g6 liftback facelift.

Startkabels????heb ik niet nodig ik rij toyota

Gebruikersavatar
Don
Special member
Special member
Berichten: 750
Lid geworden op: za nov 30, 2002 20:16
CCNL lidnummer: 413
Auto: Seat C1.6
Locatie: Keicity

Re: Piepende koppeling

Bericht door Don » vr aug 31, 2007 21:09

Als je molykote vet gebruikt, ben je er jaren van af. ;)
De groeten van Don. ;)

Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Gebruikersavatar
CoupÉter
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 9878
Lid geworden op: wo dec 20, 2006 13:25
CCNL lidnummer: 736
Type Corolla: E12
Auto: T-sport
Locatie: Gelderland (NL)
Contacteer:

Re: Piepende koppeling

Bericht door CoupÉter » vr aug 31, 2007 23:17

heb ik ook gehad.. koppeling ff laten smeren en t is over!
Past: Silver Toyota Corolla E11 Clean look (sold)
Current: Toyota Yaris (daily)
Current: Toyota Corolla E12 TS

Freeze
Newbie
Newbie
Berichten: 44
Lid geworden op: wo aug 06, 2003 20:57
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE111
Locatie: Schoten - België
Contacteer:

Re: Piepende koppeling

Bericht door Freeze » za sep 01, 2007 18:13

zo daarnet even geprobeerd. Hoesje kwam er vanzelf af, toen merkte ik dat ik er amper bijkon met m'n spraybus :-(
inspuiten lukte dus niet goed, met als gevolg dat het nog steeds piept. Na wat proberen kreeg ik het hoesje er gelukkig wel terug over.
Dit was dus geen totaal succes, binnenkort maar eens een nieuwe poging ondernemen.

Gebruikersavatar
Don
Special member
Special member
Berichten: 750
Lid geworden op: za nov 30, 2002 20:16
CCNL lidnummer: 413
Auto: Seat C1.6
Locatie: Keicity

Re: Piepende koppeling

Bericht door Don » zo sep 02, 2007 12:27

Ik haalde het hoesje er af en nam een lang penseel.
Daar een klodder molykote vet op en de hevel iets van het draaipunt drukken, dan met het penseel het vet er tussen drukken en klaar is kees.
Hoesje weer terug plaatsen en dan aan de bovenkant waar de drukstift de hefboom om drukt, ook een klodder vet er tussen.
Vergeet niet je koppeling weer een paar keer in te drukken zodat hij weer druk heeft. ;)
De groeten van Don. ;)

Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Freeze
Newbie
Newbie
Berichten: 44
Lid geworden op: wo aug 06, 2003 20:57
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE111
Locatie: Schoten - België
Contacteer:

Re: Piepende koppeling

Bericht door Freeze » ma sep 03, 2007 14:19

Komt het piepen van het staafje (dat uit de hulpcylinder komt en horizontaal zit zeg maar)? Of is het dat gedeelte dat eronder zit dat gesmeerd moet worden?

Ik heb gisteren nl. dat staafje gesmeerd en het piepen is er nog. Als ik natuurlijk het foute heb gesmeerd is dat niet verwonderlijk:-)

De laatste post van Don heeft me aan het twijfelen gebracht.

Gebruikersavatar
TRD
Junior member
Junior member
Berichten: 112
Lid geworden op: ma mei 07, 2007 19:33
CCNL lidnummer: 747
Type Corolla: E10
Locatie: deventer
Contacteer:

Re: Piepende koppeling

Bericht door TRD » ma sep 03, 2007 18:22

dat piepen is echt een toyota tik.....heeft mijn e10 ook en de carina van mijn zus ook..
mischien een keer insmeren...maar denk dat het binnen de korste keren weer terug is..
E10 GTSI
pluk de dag..gooi een ei tegen de muur.

Gebruikersavatar
SkaBla
President member
President member
Berichten: 1112
Lid geworden op: di jan 25, 2005 21:40
Type Corolla: EE111

Re: Piepende koppeling

Bericht door SkaBla » ma sep 03, 2007 19:13

Freeze schreef:Komt het piepen van het staafje (dat uit de hulpcylinder komt en horizontaal zit zeg maar)? Of is het dat gedeelte dat eronder zit dat gesmeerd moet worden?

Ik heb gisteren nl. dat staafje gesmeerd en het piepen is er nog. Als ik natuurlijk het foute heb gesmeerd is dat niet verwonderlijk:-)

De laatste post van Don heeft me aan het twijfelen gebracht.
Nee niet dat staafje. Je moet de hevel die je bak ingaat insmeren, waar dat staaf je tegenaan drukt :)
Starlet Power :D

Freeze
Newbie
Newbie
Berichten: 44
Lid geworden op: wo aug 06, 2003 20:57
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE111
Locatie: Schoten - België
Contacteer:

Re: Piepende koppeling

Bericht door Freeze » di sep 04, 2007 08:41

okee dat begon ik al te denken. Vanavond of morgen dan maar weer eens aan de slag.

toyotafreak
Special member
Special member
Berichten: 535
Lid geworden op: vr jul 04, 2003 20:23
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: E10
Auto: boeie..

Re: Piepende koppeling

Bericht door toyotafreak » di sep 04, 2007 12:51

heeft er iemand een foto van..

aangezien ik alles behalve technich ben. :?
BP mobiel--> RIP... Aygo --> daily drive :)

Gebruikersavatar
Don
Special member
Special member
Berichten: 750
Lid geworden op: za nov 30, 2002 20:16
CCNL lidnummer: 413
Auto: Seat C1.6
Locatie: Keicity

Re: Piepende koppeling

Bericht door Don » wo sep 05, 2007 21:09

SkaBla schreef:
Freeze schreef:Komt het piepen van het staafje (dat uit de hulpcylinder komt en horizontaal zit zeg maar)? Of is het dat gedeelte dat eronder zit dat gesmeerd moet worden?

Ik heb gisteren nl. dat staafje gesmeerd en het piepen is er nog. Als ik natuurlijk het foute heb gesmeerd is dat niet verwonderlijk:-)

De laatste post van Don heeft me aan het twijfelen gebracht.
Nee niet dat staafje. Je moet de hevel die je bak ingaat insmeren, waar dat staaf je tegenaan drukt :)
Juist, dat bedoelde ik en als je het rubber er af hebt, kan je bij het draaipunt van de hevel komen en daar moet je het vet met een lange penseel tussen doen. ;)
De groeten van Don. ;)

Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Gebruikersavatar
Don
Special member
Special member
Berichten: 750
Lid geworden op: za nov 30, 2002 20:16
CCNL lidnummer: 413
Auto: Seat C1.6
Locatie: Keicity

Re: Piepende koppeling

Bericht door Don » wo sep 05, 2007 21:10

TRD schreef:dat piepen is echt een toyota tik.....heeft mijn e10 ook en de carina van mijn zus ook..
mischien een keer insmeren...maar denk dat het binnen de korste keren weer terug is..
Goed vet gebruiken zoals molykote, heb er nu al 3 jaar!! geen last meer van. ;)
De groeten van Don. ;)

Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Gebruikersavatar
sybren
President member
President member
Berichten: 2061
Lid geworden op: za mar 04, 2006 20:11
Type Corolla: KE70

Re: Piepende koppeling

Bericht door sybren » do sep 06, 2007 17:11

Idd ik deed het de eerste paar keer met wd-40 toen kwam het elke 3 weken terug.Daarna met een goed smeermiddel en het is nog steeds weg. (vraag me niet welk middel) Wat de werkplaatschef wel tegen me zei is niet teveel erin spuiten das slecht voor je ehm vliegwiel. (dacht ik thsi al een tijdje terug dus weet niet zeker).Beste is de auto ff op de brug zetten anders kom je er idd erg slecht bij.Bij mij is het rubbertje een beetje beschadigt door het vele eraf halen en monteren dus doe er voorzichtig mee. Voor de rest kan die piep geen kwaad liet ik me vertellen.
g6-R -->civic sport---> civic hybrid----) civic 1.8i-vtec type S

toyotafreak
Special member
Special member
Berichten: 535
Lid geworden op: vr jul 04, 2003 20:23
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: E10
Auto: boeie..

Re: Piepende koppeling

Bericht door toyotafreak » vr sep 07, 2007 10:06

het is wel fucking irritant :?
BP mobiel--> RIP... Aygo --> daily drive :)

Freeze
Newbie
Newbie
Berichten: 44
Lid geworden op: wo aug 06, 2003 20:57
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE111
Locatie: Schoten - België
Contacteer:

Re: Piepende koppeling

Bericht door Freeze » vr sep 07, 2007 12:28

inderdaad redelijk irritant, maar zo te lezen kan het verder geen kwaad. Dan laat ik het over aan m'n monteur bij de volgende beurt. Als die er nog komt tenminste...

Gebruikersavatar
pulles
Senior member
Senior member
Berichten: 208
Lid geworden op: wo jul 26, 2006 15:06

Re: Piepende koppeling

Bericht door pulles » di sep 18, 2007 23:24

die van mij had eerst een piep die is gesmeerd bij de gaffel ( dat is dat hefboompje)...

Nu hoor ik als ik na een tijdje niet rijden voor het eerst het pedaal intrap een soort tikje alsof het ergens aanplakte....daarna hoor ik er niets meer van totdat ik een dag later weer wegga etcetc..

Zelfde oplossing?
Als ik een mercedes wil dan bestel ik wel een taxi!

Beter een ster in de voorruit dan een op de motorkap

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast