speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Wat nog de moeite waard was...

Moderator: Moderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blacktop20V
General member
General member
Berichten: 189
Lid geworden op: vr dec 15, 2006 21:18
Type Corolla: AE92

speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door Blacktop20V » wo jan 10, 2007 18:59

Hai blacktop fans!

Eindelijk heb ik flip-over kapjes kunnen vinden, zoals die in de luchtvaart
ook wordt gebruikt; dat zijn die rode kapjes die ze omhoog klappen,
voordat de schakelaar bediend kan worden....

Ik wou deze gebruiken over de schakelaar die mijn speedlimiter (190kmph) gaat onderbreken 8)

* * * * * *
VRAAG:
Er zit ergens in de kabelboom van de 4age 20v (blacktop), een draad.
Als die draad onderbroken wordt, dan is er geen speedlimit (190km).

Kan iemand van jullie vertellen waar deze draad zich bevind?


gr
Reinier

Gebruikersavatar
Robbie F
Moderator
Moderator
Berichten: 4492
Lid geworden op: di feb 10, 2004 21:40
CCNL lidnummer: 471
Type Corolla: AE101
Auto: Yaris D4D

Bericht door Robbie F » wo jan 10, 2007 19:04

hey hallo

zal heel flauw zijn en dat zit bij de ecu :P maar goed. bij de mijne was er een langere draad gelegd en die kan ik onder breken 8). hier heb je een voerzicht van de pen bezetting van een 4age blacktop :wink:
mvg robbie f
Bijlagen
ECU_AE111_20V_4A-GE.jpg
pen bezetting
Laatst gewijzigd door Robbie F op wo jan 10, 2007 19:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Corolla E10 2.0T xli met FOHA rondomset
3SGTE GEN 3 284PK 363Nm koppel S54 LSD
1 van de 20 beste toyota monteurs van nederland

Gebruikersavatar
Blacktop20V
General member
General member
Berichten: 189
Lid geworden op: vr dec 15, 2006 21:18
Type Corolla: AE92

Bericht door Blacktop20V » wo jan 10, 2007 19:06

Robbie bedankt,

Hier kan ik wat mee :D :D :D

Mocht je tijd hebben, welke draad is dat dan???????



Reinier

Gebruikersavatar
Robbie F
Moderator
Moderator
Berichten: 4492
Lid geworden op: di feb 10, 2004 21:40
CCNL lidnummer: 471
Type Corolla: AE101
Auto: Yaris D4D

Bericht door Robbie F » wo jan 10, 2007 19:09

Blacktop20V schreef:Robbie bedankt,

Hier kan ik wat mee :D :D :D

Mocht je tijd hebben, welke draad is dat dan???????



Reinier
zie hier boven :wink:
Corolla E10 2.0T xli met FOHA rondomset
3SGTE GEN 3 284PK 363Nm koppel S54 LSD
1 van de 20 beste toyota monteurs van nederland

Marc0
Freak
Freak
Berichten: 8166
Lid geworden op: zo nov 27, 2005 15:10
Auto: AvensisT25

Bericht door Marc0 » wo jan 10, 2007 19:13

rechtsboven, SP1 SPEEDSENSOR?
Seat Ibiza 1.2 TDi Style

Gebruikersavatar
Blacktop20V
General member
General member
Berichten: 189
Lid geworden op: vr dec 15, 2006 21:18
Type Corolla: AE92

Bericht door Blacktop20V » wo jan 10, 2007 19:27

Ehhhhh?..................SP1 ?

:roll: is dat een kleuraanduiding of zo? :roll:

Gebruikersavatar
Blof-fan
E-team
E-team
Berichten: 7199
Lid geworden op: vr apr 02, 2004 16:15
CCNL lidnummer: 525
Type Corolla: AE92
Auto: AE92 GT-S
Locatie: Oostkapelle, Zeeland
Contacteer:

Bericht door Blof-fan » wo jan 10, 2007 19:30

Kijk eens goed in het schema dat Robbie neer heeft gezet :wink:

SP1 = Speedssensor. Daaronder de stekkerblokken van je ECU, waar datzelfde symbool terug komt
Driving: '04 Toyota Avensis 2.0 Wagon
Restoring: '88 Toyota Corolla AE92 GT-S Coupé
Have a good life in Africa: '92 Toyota Corolla AE92 GTSi Hatchback

Mijn uitgebreide persoonlijke project site

Gebruikersavatar
Robbie F
Moderator
Moderator
Berichten: 4492
Lid geworden op: di feb 10, 2004 21:40
CCNL lidnummer: 471
Type Corolla: AE101
Auto: Yaris D4D

Bericht door Robbie F » wo jan 10, 2007 19:30

hey hallo

het is idd die SP1. staat voor speed sensor nr1. kleur code staat er niet bij. maar het is dus de derde stekker en op ben bezetting 3 het signaal draad. kleur weet ik zo niet maar als je die door haalt en verlengt dan kan het nooit kwaad. doe dit wel als de accu afgekoppelt is.

mvg robbie f
Corolla E10 2.0T xli met FOHA rondomset
3SGTE GEN 3 284PK 363Nm koppel S54 LSD
1 van de 20 beste toyota monteurs van nederland

Gebruikersavatar
Blacktop20V
General member
General member
Berichten: 189
Lid geworden op: vr dec 15, 2006 21:18
Type Corolla: AE92

Bericht door Blacktop20V » do jan 11, 2007 18:22

He man,

DAT schema, dat had ik gisteren helemaaaaaal niet op mijn scherm!!!!!!!
Vandaar die waxige reactie van mij...


Dit is vet toppie!!!

En jullie weten het he.......kinky rulzzzzzzzzz gna gna gna :twisted:

reinier

Gebruikersavatar
Michel H
President member
President member
Berichten: 1976
Lid geworden op: za jan 01, 2005 22:40
CCNL lidnummer: 609
Auto: BMW
Locatie: Brunssum

Bericht door Michel H » di mei 22, 2007 18:24

Kleine schop..kwam dit toevallig tegen tijdens een kleine zoektocht..

Het is de paarse kabel met OF zwart streepje OF wit streepje.
Zal ff checken welke het precies is..maar is in ieder geval paars met nog iets :lol:
1998 BMW 323ti Ringtool

Gebruikersavatar
Xypzo
Senior member
Senior member
Berichten: 251
Lid geworden op: do nov 02, 2006 21:57
CCNL lidnummer: 692
Type Corolla: ZZE112
Auto: E11 2 G6
Locatie: Hoofddorp

Bericht door Xypzo » di mei 22, 2007 20:05

Zo'n schakelaar heet trouwens een Guarded Switch. Als je er ook 1 wilt kan je denk ik het beste daar op zoeken. :)
E11 Facelift G6 / Cool Water Blue / -40mm Intrax / TTE spoiler / Booskijkers

Gebruikersavatar
Blacktop20V
General member
General member
Berichten: 189
Lid geworden op: vr dec 15, 2006 21:18
Type Corolla: AE92

Bericht door Blacktop20V » di mei 22, 2007 23:42

hey xypco,

Zoals bovenaan al stond, ik heb ze al gevonden.
Maar toch bedankt.

reinier
8200rpm! :-)

4AGZE
Newbie
Newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: za jul 07, 2007 00:32

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door 4AGZE » za jul 07, 2007 00:44

Heej, Toyo people.

Zeg, als je het speedsensor signaal(violet-wit) zomaar onderbreekt geeft de ECU toch een foutmelding?(no sp signal while engine rpm is....etc)..

Greetz.

Gebruikersavatar
Rick H
Senior member
Senior member
Berichten: 285
Lid geworden op: wo jan 25, 2006 01:19

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door Rick H » za jul 07, 2007 01:59

4AGZE schreef:Heej, Toyo people.

Zeg, als je het speedsensor signaal(violet-wit) zomaar onderbreekt geeft de ECU toch een foutmelding?(no sp signal while engine rpm is....etc)..

Greetz.
Jep. Maar dat doet verder niks met je blok, tenminste.. bij een blacktop niet.
JDM y0!

Smarty
President member
President member
Berichten: 2493
Lid geworden op: do mei 17, 2007 02:41
CCNL lidnummer: 845
Type Corolla: KE70
Auto: volvo V40T
Contacteer:

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door Smarty » za jul 07, 2007 13:32

zit zoiets alleen op een black top of zit dat op elke toyota motor

groeten smarty

Gebruikersavatar
Wegpiraat
CCNL Crew
CCNL Crew
Berichten: 1453
Lid geworden op: do mei 08, 2003 17:33
CCNL lidnummer: 494
Auto: leasebak
Locatie: Hellevoetsluis

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door Wegpiraat » za jul 07, 2007 13:41

Smarty80 schreef:zit zoiets alleen op een black top of zit dat op elke toyota motor

groeten smarty
alleen op blokken die in japan verkocht zijn. De japanse wet schrijft voor dat elke auto die in japan verkocht word, begrenst is op 180 km/h. Auto's die buiten japan geleverd zijn hebben dus geen begrenzer.
Skoda Octavia Combi 2.0TDI DSG Style Bussiness Dynamic

steven_N
Full member
Full member
Berichten: 351
Lid geworden op: di jan 23, 2007 22:13
CCNL lidnummer: 0
Type Corolla: AE92
Auto: AE92

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door steven_N » za jul 07, 2007 15:33

Er zijn ook speciale speed cut defensers voor (of de iets duurdere RSM's).
Wat die doen is het signaal vervangen (onder de 180 door het werkelijke signaal, vanaf 179 door 179). Voordeel is dat de motor iets beter loopt.
AE92 / JZA70 / TA40Sc

Gebruikersavatar
Michel H
President member
President member
Berichten: 1976
Lid geworden op: za jan 01, 2005 22:40
CCNL lidnummer: 609
Auto: BMW
Locatie: Brunssum

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door Michel H » za jul 07, 2007 15:36

Wegpiraat schreef:
Smarty80 schreef:zit zoiets alleen op een black top of zit dat op elke toyota motor

groeten smarty
alleen op blokken die in japan verkocht zijn. De japanse wet schrijft voor dat elke auto die in japan verkocht word, begrenst is op 180 km/h. Auto's die buiten japan geleverd zijn hebben dus geen begrenzer.
Nee staat niks over in de wet, het was een gentlemen's agreement. Net zoals in Dld met hun 250km/u. Overigens houden ze zich daar helemaal niet meer aan, nieuwe japjes rijden sneller dan 180km/u.
1998 BMW 323ti Ringtool

Smarty
President member
President member
Berichten: 2493
Lid geworden op: do mei 17, 2007 02:41
CCNL lidnummer: 845
Type Corolla: KE70
Auto: volvo V40T
Contacteer:

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door Smarty » za jul 07, 2007 23:13

oke bedankt

groeten

Gebruikersavatar
Stefan
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 2643
Lid geworden op: vr jan 17, 2003 20:59
CCNL lidnummer: 415
Auto: E10 2.0 turbo
Locatie: Hippolytushoef
Contacteer:

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door Stefan » zo jul 08, 2007 12:32

4AGZE schreef:Heej, Toyo people.

Zeg, als je het speedsensor signaal(violet-wit) zomaar onderbreekt geeft de ECU toch een foutmelding?(no sp signal while engine rpm is....etc)..

Greetz.
Bij m'n 3S-GTE is het zo dat als ik 'm onderbreek het motortoerental eerder begrenst word.
Standaard is dat bij 7500 en dan bij 6800 geloof ik.

Maar het zorgt er wel voor dat ik 'm toch nog wat verder door kan trekken.

Gebruikersavatar
Frans
President member
President member
Berichten: 1263
Lid geworden op: wo sep 01, 2004 17:55
CCNL lidnummer: 0
Locatie: limbaböa

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door Frans » ma jul 09, 2007 14:36

performance has nothing to do with size
4age & 3sgte power, toyota 4 life

Gebruikersavatar
Michel H
President member
President member
Berichten: 1976
Lid geworden op: za jan 01, 2005 22:40
CCNL lidnummer: 609
Auto: BMW
Locatie: Brunssum

Re: speed limit onderbreken bij een 4age-20v (blacktop)

Bericht door Michel H » ma jul 09, 2007 15:02

Tsja erg vreemd. Ik rij al een jaar met de begrenzer eraf en nooit problemen gehad. Kees heeft ook een hele tijd zo rondgereden , ook nooit problemen. Dus ik snap niet waarom je een "module" o.i.d. nodig zou moeten hebben op een BT. Maar misschien als je mensen lang genoeg blijft vertellen dat het slecht voor je blok/vermogen/weetikveelwat is etc., dat ze je dan wel geloven. Vette knipoog naar iemand hier op het forum. Hehe.. :? 8-) ;)
1998 BMW 323ti Ringtool

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast