remote maken op bestaande versterker zonder remote ingang.

Over headunits, navigatie, carkits, woofers en Db's, enz...

Moderator: Moderator

Plaats reactie
Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

remote maken op bestaande versterker zonder remote ingang.

Bericht door hubb » ma apr 23, 2012 16:50

hallo,
ik heb een subwoofer achterin me rolla. en deze wil ik graag kunnen regelen door middel van een remote met draaiknop.
heeft iemand suggesties hoe ik dit kan maken?
bedankt alvast ;)
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
Bart-E11
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 9478
Lid geworden op: di mar 30, 2010 09:12
CCNL lidnummer: 796
Type Corolla: E11
Auto: SE111
Locatie: In Brabant

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Bart-E11 » ma apr 23, 2012 20:12

zover ik weet moet de versterker het wel hebben
Project: **Corolla SE111 Luna - > G6R Turbo**
Daily: Corolla AE111 Terra - > Luna -> wanabe G6 285K Km and counting

Tellerswipe 80 - 160
Ruudje schreef:Is dit de 3de versnelling ?
Bart-E11 schreef: Nee z'n 5

Gebruikersavatar
Niekisnu
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 1356
Lid geworden op: wo jan 26, 2011 00:27
CCNL lidnummer: 834
Type Corolla: E11
Locatie: Elst (gld)

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Niekisnu » ma apr 23, 2012 22:26

Klopt, je versterker moet wel die optie hebben. wat misschien ook een mogelijkheid is is dat je een EQ neemt, waarbij je de bas gewoon harder en zachter kan zetten.
Sold: Toyota Corolla E10 1.3i Sport Limited (1996).
-Toyota Corolla E11 1.6 Terra (2000)
-Lexus IS200 Sport

-Niek

Gebruikersavatar
jasperaap
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 400
Lid geworden op: ma sep 19, 2011 15:59
Type Corolla: E12
Auto: T - Sport

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door jasperaap » di apr 24, 2012 10:36

Je kunt ook je versterker openschroeven en de gainknop losknippen, draadje tussen solderen en elders weer vastzetten met nieuwe knop. Waar een wil is, is een weg.

Gebruikersavatar
Sgt_Lyna
Forum Admin
Forum Admin
Berichten: 2453
Lid geworden op: di sep 07, 2010 15:22
CCNL lidnummer: 821
Type Corolla: AE101
Auto: XLi
Locatie: Zeist

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Sgt_Lyna » di apr 24, 2012 11:00

Ik zeg een mooie Alpine amp met een rux-knob... ;)
Ride: Toyota Corolla E10 1.6 GLTSJDMi+ > project

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » di apr 24, 2012 21:02

is de gain gewoon het volume zegmaar?
en wat is een amp van alpine?
bedankt alvast ;)
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
Niekisnu
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 1356
Lid geworden op: wo jan 26, 2011 00:27
CCNL lidnummer: 834
Type Corolla: E11
Locatie: Elst (gld)

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Niekisnu » di apr 24, 2012 21:35

een amplifier (versterker) van alpine (merk)

En gain is niet het zelfde als volume. De gain is zeg maar de volume van de voorversterker, welke niet te hoog mag staan omdat hij anders overstuur raakt.
Sold: Toyota Corolla E10 1.3i Sport Limited (1996).
-Toyota Corolla E11 1.6 Terra (2000)
-Lexus IS200 Sport

-Niek

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » di apr 24, 2012 22:36

oke maar ik kan dus niet echt iets maken op me subwoofer versterker dat ik hem voorin harder en zachter kan zetten als een remote.
behalve de gain maar dit vind ik zelf geen goede oplossing.
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
Niekisnu
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 1356
Lid geworden op: wo jan 26, 2011 00:27
CCNL lidnummer: 834
Type Corolla: E11
Locatie: Elst (gld)

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Niekisnu » wo apr 25, 2012 00:34

Niet met deze setup. je zou je versterker kunnen verkopen en 1 met een bass controll terug kopen.
Sold: Toyota Corolla E10 1.3i Sport Limited (1996).
-Toyota Corolla E11 1.6 Terra (2000)
-Lexus IS200 Sport

-Niek

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » wo apr 25, 2012 17:12

Ja vind wel k*t had die versterker samen gekocht met de rockford p1.
weet iemand misschien een versterker met remote?
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
Riesh
Special member
Special member
Berichten: 709
Lid geworden op: do apr 24, 2008 09:05
Auto: Mazda 121
Locatie: Hellevoetsluis

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Riesh » wo apr 25, 2012 18:58

zet deze tussen de rca kabel:
http://www.neeskensbv.nl/product/94/necom-sib-p14.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Niekisnu
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 1356
Lid geworden op: wo jan 26, 2011 00:27
CCNL lidnummer: 834
Type Corolla: E11
Locatie: Elst (gld)

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Niekisnu » wo apr 25, 2012 22:09

Dat kende ik niet, dat wil ik ook :D
Sold: Toyota Corolla E10 1.3i Sport Limited (1996).
-Toyota Corolla E11 1.6 Terra (2000)
-Lexus IS200 Sport

-Niek

Gebruikersavatar
Sgt_Lyna
Forum Admin
Forum Admin
Berichten: 2453
Lid geworden op: di sep 07, 2010 15:22
CCNL lidnummer: 821
Type Corolla: AE101
Auto: XLi
Locatie: Zeist

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Sgt_Lyna » do apr 26, 2012 10:32

hubb schreef:Ja vind wel k*t had die versterker samen gekocht met de rockford p1.
weet iemand misschien een versterker met remote?
Zijn er een hele hoop van, ligt aan je budget welk merk het wordt...
Ride: Toyota Corolla E10 1.6 GLTSJDMi+ > project

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » do apr 26, 2012 16:34

en als je zoeits hebt moet je dan de gain en freguentie gewoon vol zetten?
en werkt dit echt goed? ;)
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
jasperaap
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 400
Lid geworden op: ma sep 19, 2011 15:59
Type Corolla: E12
Auto: T - Sport

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door jasperaap » wo mei 02, 2012 10:39

Weet niet hoe het exact werkt maar moet gewoon werken volgens mij. Te simpel om niet te werken.

Vraag over gain: Ik zou de gain dan helemaal open draaien op je versterker (mits je subwoofer dit aan kan) en de eerste filtering kun je eventueel ook op je versterker doen zodat je nooit te hoog af filtert, maar moet ook hier gewoon op kunnen.

Signaal erin: Filter + gain kun je daar afstellen, dan kabel naar amp laten lopen. Zodra ik een nieuwe sub heb ga ik dit zeker proberen.

Gebruikersavatar
Niekisnu
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 1356
Lid geworden op: wo jan 26, 2011 00:27
CCNL lidnummer: 834
Type Corolla: E11
Locatie: Elst (gld)

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Niekisnu » wo mei 02, 2012 12:58

Gain mag niet op het hardst! Dat is slecht voor je versterker en je sub. je versterker raakt dan namelijk overstuur.
Sold: Toyota Corolla E10 1.3i Sport Limited (1996).
-Toyota Corolla E11 1.6 Terra (2000)
-Lexus IS200 Sport

-Niek

Gebruikersavatar
jasperaap
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 400
Lid geworden op: ma sep 19, 2011 15:59
Type Corolla: E12
Auto: T - Sport

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door jasperaap » do mei 03, 2012 15:03

Niekisnu schreef:Gain mag niet op het hardst! Dat is slecht voor je versterker en je sub. je versterker raakt dan namelijk overstuur.
Niet mogen is een groot woord maar hoe lager de gain hoe minder snel deze overstuurd kan worden door de radio.

Wat betreft de oplossing heb ik een dergelijke oplossing besteld bij Automat Ede van Caliber. Necom is toch echt wel de onderkant van de markt. Voormalig voorzitter van jury EMMA (zo heet het nu tenminste) dus heeft behoorlijk verstand van geluid. Hij gaf aan dat dit een prima oplossing is maar dat het bijna niet meer wordt gebruikt omdat veel fabrikanten tegenwoordig een gaincontroller erbij leveren.

Je hebt wel een kort stukje extra signaalkabel nodig om eerst van je radio naar het apparaatje te gaan en vanuit het apparaatje zit er weer een lijn uitgang richting je versterker. Succes en bestel gerust! Ik heb 19,95 betaald, wil je alleen de gain kost het 14,95.

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » vr mei 04, 2012 17:17

Heb je toevallig link ervan?
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
Niekisnu
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 1356
Lid geworden op: wo jan 26, 2011 00:27
CCNL lidnummer: 834
Type Corolla: E11
Locatie: Elst (gld)

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Niekisnu » vr mei 04, 2012 20:31

jasperaap schreef:Polk subwoofer DB 1240 12 inch, gaat in 22 liter gesloten spelen met wol dus ongeveer 26 liter:

Afbeelding

Hiervoor ook dempingswol gekocht om de kist 20% kleiner te kunnen maken.

Afbeelding

Signaalkabel van 1 meter

Afbeelding

Caliber gaincontroller

Afbeelding
Oh, maar wacht, hier heb je niets aan..
Sold: Toyota Corolla E10 1.3i Sport Limited (1996).
-Toyota Corolla E11 1.6 Terra (2000)
-Lexus IS200 Sport

-Niek

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » di mei 08, 2012 16:40

Ga denk ik voor een andere versterker met remote en dan ook monoblok.
iemand tips ?
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
jasperaap
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 400
Lid geworden op: ma sep 19, 2011 15:59
Type Corolla: E12
Auto: T - Sport

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door jasperaap » di mei 08, 2012 22:18

hubb schreef:Ga denk ik voor een andere versterker met remote en dan ook monoblok.
iemand tips ?
Als je paar dagen wacht kan ik vertellen Hoe het is. Krijg donderdag binnen.

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » do mei 10, 2012 17:56

oke hoor het wel ;)
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
jasperaap
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 400
Lid geworden op: ma sep 19, 2011 15:59
Type Corolla: E12
Auto: T - Sport

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door jasperaap » vr mei 11, 2012 10:39

hubb schreef:oke hoor het wel ;)
Hij werkt perfect. Wel even zorgen dat je de versterker gain instelt op een lekker volume. Wat ik aanraad: Draai de gain 3/4 open van de caliber en zet dan je subwoofer op een lekker volume. De meeste remotes van de verstekers kunnen 30dB dempen, deze 12dB. Normaliter zat.

Bestellen? Zoek op Caliber gain controller en je vindt deze in willekeurige shops. Ik heb het besteld bij Automat in Ede voor 19.95. In het ergste geval kan hij voor je opsturen. Vergeet niet extra kabeltje bij te kopen.

Nog iets anders, misschien koop ik een bijpassende remote van Polk bij een nieuwe versterker dus komt mijne in de verkoop ;-). Installeer 'm gratis voor je.

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » vr mei 11, 2012 16:56

haha dat instaleren komt wel goed.
maar wat heb je voor een versterker dan? en wil denk monoblock is dit een aanrader?
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
Niekisnu
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 1356
Lid geworden op: wo jan 26, 2011 00:27
CCNL lidnummer: 834
Type Corolla: E11
Locatie: Elst (gld)

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door Niekisnu » vr mei 11, 2012 17:34

Het gaat niet om wat voor versterker je hebt.

Dit apparaat zit in je signaal kabel tussen de radio en versterker. wat dit dus doet is en signaal verzwakken als de sub minder luid moet spelen.
Een monoblock is niet een must denk ik. zeker niet als je het gebruikt voor de versterker die een sub aan stuurt.
Sold: Toyota Corolla E10 1.3i Sport Limited (1996).
-Toyota Corolla E11 1.6 Terra (2000)
-Lexus IS200 Sport

-Niek

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » vr mei 11, 2012 17:41

Ja heb bij carfantasy een crunch versterker gezien 1000 watt monoblock 300 watt rms met bass control. maar ik wil er puur alleen me rockford p1 op laten spelen. iemand tips?
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Gebruikersavatar
jasperaap
CCNL Member
CCNL Member
Berichten: 400
Lid geworden op: ma sep 19, 2011 15:59
Type Corolla: E12
Auto: T - Sport

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door jasperaap » za mei 12, 2012 08:07

Persoonlijk zou ik zelden voor een monoblock gaan. Koop een 4 kanaals die je rockford aan kan sturen of een goede twee kanaals. dan heb je altijd wat spelen wat betreft andere speakers of toekomst.

Mijn persoonlijke regel:

- Eerst goed monteren + dempen van alle speakers
- Voorspeakers versterken
- Subwoofer + versterken

Anders krijg je zo'n sjonnybak. Zelfs dan moet ik zeggen dat al het onversterkte je zwaar tegen gaan vallen. Ik heb net een nieuwe versterker besteld voor mijn achterspeakers omdat deze het geluid gewoon serieus verminderen qua kwaliteit.

Dus eigenlijk is het mooiste: 4 kanaals en dan voorspeakers + gebrugd je subwoofer. Als er geld over is daarna twee kanaals erbij kopen en gebrugd voor subwoofer gebruiken en achterspeakers op 4 kanaals erbij stoppen.

Gebruikersavatar
hubb
Junior member
Junior member
Berichten: 109
Lid geworden op: do nov 11, 2010 15:55
Type Corolla: E11
Auto: G6-R

Re: remote maken op bestaande versterker zonder remote ingan

Bericht door hubb » di mei 15, 2012 17:47

Ja ik wil het liever voor onversterkt ;)
dus ga denk gewoon simpele versterker kopen waar wel een bass remote op kan.
Corolla G6-R Beek-Ubbergen
viewtopic.php?f=50&t=40825

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast